Aradigini buradan bulman icin;-)

1 Ocak 2012 Pazar

bir yerden baslamali...

Artik silkinmenin vaktidir..neden mi?kendimi saldim bilincsizce kilo almaya basladim cünki;-)aslinda bunu fiziki görünüm olarak cok takmiyorum,hep sunu demeye calisiyorum hayatta karsilastigim her sorunda;olsun herseyin basi saglik..gerisi zaten olur..ama kilo ve saglik birbiriyle öyle bagliki,bu konuda bu sefer öyle diyemiyorum..
bünyem geregi hizla alip yavas yavas veriyorum kiloyu hep..bir ara midemden rahatsizlik yasadim,(gerci halada var)helicobacter mikrobu yüzünden tabiri caizse iki sene boyunca ac yasadim:)yedigim herseyi kisitladim mecburen..ve bir zaman sonra buna bende  alismistim..kilomda gayet iyiydi..ama gecenlerde 1 aylik türkiye izin maratonundan sonra,dengeler degisti bende!istahim acildi ne yesem yaramaya basladi,birde güzel ülkemin enfes lezeztleri beni benden bi aldiki,Allahhh,yedim durdum bir ay boyunca..bunlar bana kilo olarak dönüs yaptilar,ve halada yapiyolar:)dolabimdaki hic bir kiyafetim suan olmuyo mesela:)zevk icinde yapabildigim tek alisveris su sira sal-esarp alisverisi:)onun diisindakiler de tedirginim cünki suanki kilomun bende misafir oldugunu düsünüyorum:)bu arada kilom suan 73..iki,üc ay icinde yaklasik 7 kilo almisim!saglikla olan baglantisi ise bende sudurki,ben PCOS luyum..polikistik over sendromu..
bir cogunuz duymussunuzdur belki ..
bu yüzdende benim kilo almamam gerek,kilo aldigim takdirde hormonlarim yükseliyo,ve buda,seker hastaligina insülin direncinin zayiflamasina yol aciyor..daha bir cok sorun..

2.ayda doktor kontrolüm var,en son tartildigimdan bu yana 3 kilo aldim,doktor ise bana en az iki üc kilo vermem gerektigini söylemisti bir dahaki randevuya kadar:))
sözün özü kilo vermem sart..kendimi buna alistirmam yemek aliskanligima ceki düzen vermem,ve egzersiz yapmam gerek...gercekten salmistim kendimi,ama su yaziyi yazmam bile artik bazi seylere start verecegimin belirtisidir;-)
sizide sahit tutuyorumki,kendimi iyice sartlayimda mahcup olmayayim diye:P
ewet ben bu hafta yürüyüse basliyorum insAllah....günde bir yada iki kez:)
nerden baslarsam o kardir diyerek:)
baska kilo verme,yada kilo almama önerileriniz varsa hepsine acigim;-)
herkese hayirli, huzurlu,mutlu bir hafta diliyorum....
mutlulukla;-)

30 yorum:

  1. aynı dertten muzdaripiz canım :-)
    bende şu bir sene içinde 10 kilo aldım halimden memnun gorunsemde hiç değilim ..

    yarın diyete başlıyorum diyorum ama bir kaç saatlik ömrü oluyor :D

    ama zamanında doktor kontrolünde diyet yapmıştım :) sana bir kaç tavsiyede bulunabilirim .

    tuzdan mutlaka uzak durmalısin tuz vücudumuzun zehiri derdi doktorum hep misal eskiden salatalık domates yerdim üstüne bir ton tuz atardim :D bu alışkanlığımi biraktim mesela çokta faydasını gördüm

    yemek yerken çok yavaş yemelisin tadını çıkara çıkara :D

    bol bol acı yemelisin metopolizmayi hızlandirir ve daha çok yağ yakmanı sağlar bazı insanlarda iştah açıyor yan etkisi bu bende açmıyor mesela :)

    şimdilik diyebileceklerim bunlar normalde bilindik şeyler söylemek istemedim :)

    şimdiden iyi zayiflamalar canım inşallah hedefine ulaşırsın :)

    YanıtlaSil
  2. duygusworld:
    saol canim güzel yorumun icin..aslinda dr kontrolünde bilincli oalrak kilo vermek en güzeli..
    ah ah,salataligi domatesi hemde nasil tuzlar yerim:)insAllah uygulayabilirim:(sen ne güzel birakmissin.aci kismini bilmyiordum mesela ki,cok severim ama..
    tesekkür ederim canim güzel tavsiylerin icin..:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. nedir bizim çektiğimiz bu kilolardan anlamıyorum ya :( hem yesek hem zayıf olsak ne güzelolurdu..ben sana akşam yemeğini yememeyi tavsiye ederim çünkü ben akşam yemeklerini keserek bile 2 kilo verebiliyorum..akşam beraber yenen yemeklerin hep dozu kaçar çünkü

    YanıtlaSil
  4. Ahh ahh zeliiiis. Ayni dertteyim. Ne yesem yariyorum. Simdi hamileyim diye koyuverdikm kendimi. Ama dogumdan oncede ayni sorunlari yasiyordum. Cabuk aliyorum cok zor veriyorum. Spor, diyet seyleriylede ugrasamiyorum. Nolacak bu halim bilmiyorum. :)
    Insallah basarirsin canim. Begendigin birsey uzerine yakismayinca ne hissettigni cok iyi anlayabiliyorum. :)
    Once sen ver, dogumdan sonrada ben veriyim.
    Ayyy onceden 56 kiloyduuuum ne guzel gunlrmis megersem :)

    YanıtlaSil
  5. aamaan salla can bogazdan gelir... diyeceğim ama saglık söz konusu canım:)insallah verirsin en kısa zamanda fazlaları:)

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun canım hastalığının kontrolü gerçekten de zor. Etrafdan duyduğum kadarıyla tabi sen daha iyi bilirsin.Senin kadar olmasa da sağlığım açısından benimde kilo almamam gerekiyor. Bende geçen yıl 7 kiloya yakın verdim.Hamdolsun.Özel bi formülüm yok.Ama şunları söyleyebilirim.
    Kola hiç ağzıma almıyorum.Tıka basa yemiyorum. Hatta yemekten kalkarken çoğu zaman midemde bi yemek yiyecek kadar daha boşluk oluyor.Sık yerim. Aç kalmam. Yemeklerden sonra illede bişeyler yemek istiyorsam meyve,salatalık ,havuç tarzı tüketirim.Sürekli sıvı şeyler tüketirim.Yağlı yemekleri sevmem zaten az yağlı tercih ederim.Margarin bizim eve girmez zaten.
    Tabiki benim kilo vermeme en büyük sebeb stresti.Bunlar tuz biber oldular.Ne kadar faydalı oldu bilmem ama umarım sende sağlıkla istediğin kilona kavuşursun.

    YanıtlaSil
  7. canim benim, Rabbim yar ve yardimcin olsun. Allah azmini arttirsin istahini kessin :)
    Saglik sihhat nasip etsin...

    ara sira haber ver ben takip ediyorum canim,
    (bol bol su iç canim)
    hayirli aksamlar :)

    YanıtlaSil
  8. rica ederim tatlim ne demek (:
    bildigim her türlü seyi paylasmayi severimü...

    aci kismindada ufak bir not daha ekleyeyim :D
    aci diyilince belkide ilk akla gelen biber tursusu felan geliyor aman diyim tursudan uzak duralim :D

    ama ben misal aci pul biberi cok tüketirim (:
    her yemege mutlaka biraz serperim :D

    ve son kezde bol bol su icmeni tavsiye ederim benim doktorum bana maden suyunu tavsiye etmisti zaten normal suyu icemiyorum (:

    ama su sudur sonucta (:
    eger su icme aliskanligin yoksa sunu tavsiye edebilirim yaninda her zaman bir bardak su bulunsun gördükce icersin sonra bir bakmissin 2 litreye ulasmissin bile :D

    cok konustum sanirim yine ve yeniden :D
    neyse bu kadar yeterli heheh

    YanıtlaSil
  9. pompişCE:ewet canim haklisin üstelik biz aksam yemekelrini öngörülen saatten bile gec yiyoruz,onunda etkisi var tabii:(saol canim önerilerin icin....

    Gelin Ayşe:canim bir zamanalr bende senin gibi 55 kilodaydim,ve hic ciktigimi bilmezdim taaki evlenene kadar:)hormon haplarininda etkisi var tabiiki..ama sen hamilesin canim ya,gayet dogal kilo alman,hem resimlerindede öyle asiri kilolu birisine benzemiyosun,insAllah dogumdan sonra aldigin tüm kilolari atarsin canim..

    Merve Yıldız MY. Fashion: bende öyle diyecegim ama,iste fazla kilolar bir zamandan sonra sagliksiz bir bünye yaratabiliyor:)cok tesekkürler canim..

    Zeytin Çekirdeği :ay canim darisi basima ne güzel verebilmissin..senin dedigin gibi bende bi ara cola yi birakmistim,ama malesef dayanamadim yine iciyorum son zamanlarda:(malesef türk mutfagi hep agir yemeklrden olustugundan yagli yemekler psiriyoruz.. bende margarin kullanmiyorum ama tereyag oluyo mecburen:(saolasin canim önerilerin icin....

    mavi ruyam :saolasin canim amiinnnn cümlemizin insAllah..haber veririm elbette bak mesela bugün yürüyüse basladim,diyet yapmasamda egzersiz yapiyorum buda bir adim:)ama yukardaki yazimda bahsetmeyi unuttum ben tam bir su icme özürlüyüm ah bi icebilsem....cok tesekkür ederim canim düsüncenden ötürü....

    duygusworld :canim pulbiber bizimde olmazsa olmazimiz,sofradada yemektede..su konusu benim en büyük problemim oldu,hangi sikayetten hangi doktora gittiysem,hep ayni seyi söylediler bana,bol bol su ic;ama bu konuda cok zayifim:(maden suyunuda severim aslinda ama birde icmeyi aliskanlik haline getirebilsem..cok tesekkürler canim tavsiyen icin,deniycem yanimda bardak bulundurmayi:)hep gel hep konus ayrica;-)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba...Blogları dolaşırken farkettim seni ve son yazını okumaya başladım.
    Kilo almaya başlaman iyi değil;eğer uzun süreli olursa yapışır kalırlar.
    ve...
    ve, yorumları okumaya başlayınca arkadaşlarında aynı dertten müzdarip:)
    Ekmeği hayatından çıkaracaksın.
    Günde 2.5 l su içmeye gayret et.
    Acıktıkca badem ya da ceviz ye.(tok tutuyor)
    Eğer ki gün içinde fazla yersen, 1 km fazla yürü.
    her gün en az 5 km, tempolu bir şekilde yürümelisin.
    şeker, tuz, ekmek, simit, börekler, kekler, işlenmiş her türlü gıda yasak.

    :)kolay gelsin şeker.takibimdesin!

    YanıtlaSil
  11. Nar-ı Can:hos geldin:)ewet umarimki uzun süreli olmaz bu kilo alimi..su icmeye gayret ediyorum basarabilirsem ne mutlu bana,birde ekmek ben ekmeksiz hayat düsünemiyorum,ama kepekli yiycem en azindan..
    yürüyüsün faydasi oalcagina bende inaniyorum kesinlikle..
    cok tesekkür ederim fikirlerin icin:)
    ayrica sende benim takibimdesin:)

    YanıtlaSil
  12. lütfen şu ekmeği hayatınızdan çıkarın ve alternatifler çıkarmayın.bişey ya vardır ya da yoktur;diyette de bu çok önemli.
    karbonhidrat gereksinimini badem, cevizden alabilirsin.
    ekmek yeme bir sabah!göreceksin ki 4-5 saat acıkmayacaksın.
    ekmek yersen eğer, 2.5 saat sonra deli gibi acıktığını göreceksin.
    ekmeği bırak lütfen!:)

    YanıtlaSil
  13. zelisim bende diyete başlıyorum evlendiğimde 49 kiloya düşmüştüm...yasmin hapı yüzünden bir yıl içinde 64 kilo oldum...şimdi 63 kiloyum hedefim 58 ...hiçbirşeyi yasaklama kendine canım...sonra aklın kalıyor daha fazla yiyorsun istediğin kiloya ulaşınca...akşam 5 e kadar istediğini ye..akşam 7 de bol salatalı... zeytinyağlı yada etli bir yemek...6 yemek kaşığı ölçülü...bir kase yoğurt..bol su bu saatten sonrada şekersiz çay kahve su iç ne içersen...sabah kahvaltını sakın kısma ...birde şu çok işe yarıyor elma sirkeli su...aç karnına içeceksin vede 1 saat yürüyüş...bu senin vucudundaki sabit yapları yakıyor...akşam yatmadan bi saat öncede 30 dk yürüyebilirsende gün içinde yediklerini yakarsın...
    kendini hiç kasma...kepeklide yemem ...belki arada çavdar ekmeği yerim ama normal ekmekten tad alıyorum...mutlu bir şekilde kilo vermezsen sonra fazlasıyla geri alırsın ...

    YanıtlaSil
  14. merviskocum,o hormon haplarinin cok etkisi var ztn tatlim,bendede öyle oldu..ben mecbur kullanmak zorundayim hala..söylediklerinin hepsini dikkate alicam canim,her okudugum yorumdan ayri bir ilham aliyorum valla:)hepiniz cok saolun,ayrica yürüyüse basladim sükr,simdilik yarim saatle basladim ama artiricam..yada günde iki kez yarimsar saatle bir saate tamamliycam..cok cok saol tatlim..herkes saglikli bir sekidle kilo verir insAllah en önemlisi bu...

    YanıtlaSil
  15. nar-i can:tekrar tesekkürler canim:)

    YanıtlaSil
  16. Geçmiş olsun canım, ayy kilo verelim yaaa, ben de kilo aldımm :()

    YanıtlaSil
  17. canım benim bende zayıflamak istiyorum ama veremiyorum yyyy sana başarılar

    YanıtlaSil
  18. Dokuztepe:hosgeldin öncelikle..:)
    tesekkür ederim canim malum kis ayindayiz ya kilolar farketmeden aliniyo,insAllah verelim hep beraber:)

    otuzundansonra:saol canim,bilmiyorum bakalim ben basarabilcekmiyim?:))

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Zelis..tesadüfen düstüm buraya ...keyifle okudum. Ayni dertten muzdaripim...ama sizin o ciktiginiz kilolara ben inebilsem keske...öncelikle önemli olan saglik, ben diyorum ki hareket ...tabiiki yeterli ve dengeli beslenmek önemli ama hareket etmek lazim...bazi arkadaslarin dedigi gibi...gecen yil haftada 3 gün bisiklet biniyor ve yürüyüs yapiyordum...1 ayda 4 kilo verdimdi hem de hic siki bir diyet yapmadan...bence bol su icmekle basla ve biraz yürüyüs veya ne yapabiliyorsan hayatina yerlestir. Eminim en azindan bir kipirdama olacaktir...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  20. sevgili eya:hosgeldin:)tesekkür eerim..
    insaAllah sende idealindeki kiloya hayirli bir sekilde ulasirisn..dedigin dogru herseyin basi saglik..ne cok zayf,nede cok kilolu saglikliolunamiyo malesef:(dedigin gibi simdilik hayatima yerlestirdiklerim su ic(ebil)mek ve yürüyüs yapmak..hakkimizda hayirlisi olsun...

    YanıtlaSil
  21. Umarim diledigin figüre kavusursun ve bunu basarirken zorlanmazsin.
    Ben biraz minyon tipli olusumdan kazaniyorum sanirim..Suan 54 falanim diye düsünüyorum, dogumdan önce 49 idim, kizimdan 5 kilo falan hatira kaldi yani bunun cogu bel cevresinde tabii..Benimde ideal istedigim kilo 52. Hep basliycam basliycam deyip günlük egzersizleri ihmal ediyorum, biraz tembellik olusuyor birde bu sira evdeyim halbuki vaktimde var ama...
    Yeme aliskanligi önemli. Ben aksamlari yemek yemem, birde günde 3 ögün yedigim pek görülmez.. Kahvaltiyi cok iyi etmeye calisir ve aksama dogru yemek yerim, geceye dogru acikirsam yatmadan önceleri meyveye girisirim :)
    Sende meyve sebzeye agirlik ver derim ;)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  22. zelişş blog açmana çok sevindim...hayırlı uğurlu olsun diyelim....

    bende küçük kızımı doğurduktan sonra bir yıl kadar kilolarımla cebelleştim...

    bu arada sana çok geçmiş olsun....inşallah diğer hastalıkların nüksetmememsi için ideal kilona inersin.....

    ben daha çok yediklerimi kısıtladım...öğlenleri çok az yedim..nesfitle geçiştirdim....akşamları az yedim ama yedi sekiz gibi yeme işim bitti....gece atıştırmalarım yoktur....

    plates yaptım evde..onunda baya faydası oldu..ama insan hep bi anda kilo vermek istiyo buda imkansız işte.hatta bi ara biberiye yağı alıp karnımı falan masajladım..hangileri işe yaradı bilemiyorum ama şu an eski kilomdayım...

    YanıtlaSil
  23. kelebek gibi:cesucum,oh ohh masallahin var senin blogundanda bildigim kadariyla,formun yerinde bi bayansin:)ewet yemek yeme aliskanligima ceki düzen vermeye gayret ediyorum bende,mesela son zamanalrda cok abur cubur tüketiyordum,geceleri üstekik,onu biraktim bakalim umarim istikrarimi korurum...ahh ahh sebzeye agirlik vericemde,kocalar yokmu su:))bir alisamadi gitti adam:)cok tesekkürler canim,sevgiler benden:))


    Disalcim:hep ben senin blogunda yorum yaparken simdi seni kendi blogumda görmenin mutlulugunu yasiyorum suan:)hosgeldin:)
    bende yediklerimi bir nebzede olsa kisitlamaya calisiyorum canim,bakalim birde yürüyüs yapabiliyorum su sira,ama platesi denemeyi gercekten cok istiyorum..ewt insan hep bi anda vermek istiyo imkansiz oldugunu bile bile:)
    aslinda ne almak ne vermek,en güzeli ideal kiloyu koruyabilmek:)
    cok tesekkür ederim canim güzel yorumun icin:)

    YanıtlaSil
  24. zelişşş ablammm(İsatnbul:) aynı durumu bende 2 sen önce yaşamıştım 2,kızıma doğum yaptığımda üstümde tam 15 kilo vardı ama emzirdiğim için vermem baya bi zordu kızım8 ay emzirdim ondan sonra dedim kübra kilo verme zamanın geldi bizim burda katar var özel karışım yapıyo gittim oraya ben kilo vermek istiyorum dedim hemen bana mate adında bi çay ve macun karşımı verdi ama dikkat ediceksin dedim kızartma ve hamur işinden uzak durucaksın dedi ee bende inatımdır kiloyu vercem dediysem vercem başka kurtuluşu yok ben düzenli bi şeklide çayımı ve macumnumu içtim günde 4 fincen çaydan 2 kerede macun yedim ve ben tam 3 ayda 17 kilo verdim zorlu bi dönemdi ama sabır ettim ve oldu başardım şun ki halimi biliyosun aynı şeklide 1 sendir böyleyim kimder didmi bana 2 kız annesi diye :):P:P:P eminmimki sende en kısa zmanda istediğin kiloya geliceksin kokulu kokulu öpücüklerrr :)

    YanıtlaSil
  25. Geçmiş olsun. Geçen sene bende de vardı PCOS. Doktorun dediği gibi çabuk ilo alırsın ama geç ve yavaş yavaş verirsin. Dedi kendimce uyguladığım bir şeyi paylşamak isterim. Akşamları tatlı yemeği kestim. Deli gibi karpuz veya diğer şekerli meyveleri azalttım. Kadınların genel sorunu galiba. :))) İnşallah istediğin şekilde verirsin kilolarını. İyi haftasonları.

    YanıtlaSil
  26. great blog!!! have a happy and prosperous new year.... following you now.. hope you could visit my blog too.. kissess!!!

    YanıtlaSil
  27. great blog!!! following you now... kissess!!!

    YanıtlaSil
  28. polikistik over zor bir durum bende yaşamıştım.

    YanıtlaSil
  29. Kübra::senin bir zamanlar kilolu olduguna inanmak öyle zorkii:)suanki halini düüsnünce;-)ama motive oldum valla,insaallah bende basarabilirim senin gibi..dikkate alicam tatlim hepsinide,ahh birde o karisimdan benimde olsaydi:Paynen sana kim der iki kiz anasi diye:Pmasallah canim benim..öperim:)

    gülsah:sanada gecmis olsun canim..sende tamamen bittimi peki?ben hala tedavi asamasindayim hayirlisi bakalim..ewet bende deli gibi tatli tüketirim normalde,ama bu ara dikkat ediyorum hepten kesmedim ama haftada bir fln ancak..tesekkürler tekrardan canim..


    dina vanessa mercado:
    i like your blog is well,i follow you is well:)

    kardesim:Allah herkese sifa versin...

    YanıtlaSil
  30. Benimde kilolarla basim dertte malesef bir 55 kilo ya inebilecekmiyim acaba :) diyet yaparsan inersin desene :)

    YanıtlaSil

senin icinden gecenler:)

Bunlarda ilginizi cekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...