yemesini severimde yapmasini pek okadar beceremiyorum,aslinda üzerine düssem yaparim ama hep ihmal ediyorum ondan:)neyse bugün meyvelikteki portakallara gözüm ilisti,aklima geldi birden portakal receli yapiyim dedim:)aslinda esim onlarin suyunu cikartip meyvesuyu yapmayi planliyordu,ama ben kafaya koydum bir kere,recel yapicam:Pbugün bizim evde 1235969756678 defa recel kelimesi gecti bide:)bunuda söylemeden gecemiyciimm:)
Netteki tarifleri gözden gecirdikten sonra bir tarifte karar kilip onu denemeye koyuldum..kaynak ,Mutfak Sirlari adli site...oldugu gibi veriyorum tarifi;
Malzemeler:
6 adet portakal (3 su bardağı dilimlenmiş portakal kabuğu)
4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu
yarım limon suyu
4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu
yarım limon suyu
Yapilisi:
- Portakalların kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın ve tencereye alın. Tencereye bolca su ekleyin ve 15 dakika kadar kaynatın.
- Kaynayan portakalların suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
- Tencerede şeker, 2 subardağı su, 1 su bardağı portakal suyunu karıştırarak kaynatın.
- Portakalları atın ve orta ateşte koyu bir şurup kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 50 dakika) kaynatmaya devam edin.
- Koyulaşan şurubun içine yarım limon suyunu katın ve 10 dakika daha kaynatın.
- Reçel sıcakken kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin ve loş bir yerde saklayin...
1 |
2 |
3 |
4 |
sizde fazla olan ve yiyemediginiz portakallarinizi recel olarak degerlendirebilirsiniz,en azindan denemis olursunuz...:)
Not:benim recelim biraz koyu olmus gibi sanki,fazla kaynatmadim ama,yüksek isida kaynatmis olabilirim...recel kivami hakkinda bilgisi olanlardan da ayrica fikir bekliyorum..
Tad olarak güzel ama,öyle cok fazla acida gelmedi bana,aci olmasindan cekinenler,kaynatma islemini bir iki kez tekrarlayabilir..ben bir kez kaynatip suyunu degistirdim...
ve gelelim bir cekilis haberisine daha:)cekilislere katilmayi seviyorum ama bunu blogta duyurmaktan cekiniyorum cünki bir postta hepsini toparlayip baglanti verme isini daha cözemedim,o yüzden sürekli sürekli cekilis haberi vermeye cekindigimden bazi cekilislere katilamiyorum bile:)yaa aciyin bana:))
ewet bu cekilise katilmak istiyorum :)SInIr komsu ülkemden sevgili Kücük Seyler blogunun sirin sahibesinin cekilisi;
http://kucukseylerr.blogspot.com/2012/01/cekilisim-var-duyduk-duymadik-demeyin.html
Eweet benden bu kaa:)katilan herkese bol sans diliyorum:)
Sevgiler:))iyi pazarlar.......
Gül ve portakal reçelini severim :)
YanıtlaSilewet gül recelide harika olur bak:)
SilUzaktan pek koyu gibi durmuyor :)
YanıtlaSilsanki marmelat kivaminda oldu biraz..:)
Silnefis görünüyor bence, afiyet olsun :) sevgiler :)
YanıtlaSilcok tesekkür ederim:)sevgiler benden:)
SilRenge baaaak tam yemeliiiik :) afiyet olsun eline sagliiik. Ben pek sevmem recel ama boyle gorunce hep canim ceker hehee :)
YanıtlaSilbende rengine vuruldum aysecimm..cok tesekkür ederim canim..:)
Silellerine sağlık.bende geçenlerde yaptım portakal reçelini.kabuklarından dolayı acı olmaması için kabuklarını 2 defa ayrı sularda kaynattım.ellerine sağlık.bende ev yapımı reçel sevenlerdenim :)
YanıtlaSilben bir kez kaynattim ama sükürki aci olmadi semacim,galiba portakalin cinsinden..bende ev yapimi recelleri cok severim..cok tesekkür ederim canim...:)
YanıtlaSilMerhabalar; en çok sevdiğim reçeldir.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilcok tesekkür ederim;)
Silellerinee sağlık mmm nede güzel gözüküyoo sen yaparsında ben yememzmiyim yahu :) yemem tabiside :):P ama seni kocamn öperim canım cekti bak şimdi vişne receli çilek receli vazgecilmezlerimmm :) ellerine sağlıkkk ablammmm
YanıtlaSilamanda amann kübramda begenmiss:))bende cilek ve visneyi cok severim canimm,cok tesekkür ederim kocamaann öpüyorum bende;)
Sildanke für deinen kommentar liebes. habe gesehen, dass ich unter deinen blogs bin danke auch dafür ich schätze das sehr. :)
YanıtlaSilDanke für die schönen worte,ich erwarte dich immer herzlich;)
YanıtlaSiloo reçel süper mis gibi olsa da yesek keşke ellerine sağlık canım
YanıtlaSilkeske sanaldan birbirimize verme imkanimiz olsa dimi;)
YanıtlaSilcok tesekkür ederim güzel yorumunuz icin;)
Daha önce portakal recelinin oldugunu duydugumda cok sasirmistim ama hic denemedim :D Patlican receli de var, onu duyuncada sasirmistim bayagi:) Ellerine saglik :)
YanıtlaSilpin dünya saol tatlim:)bende patlican recelini ilk duydugumda cok sasirmistim,ama cok lezzetliymis:
YanıtlaSilpink pinkk:))
YanıtlaSil